Elnyert pályázataink
2011. január 24.
Elnyert pályázat ismertetése: GOP-2.1.1-09/A-2009-3111

Projekt megnevezése: "Technológiafejlesztés és eszközbeszerzés a Sragner & Sragner Kft. üzemében"
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: "Technológiafejlesztés és eszközbeszerzés a Sragner & Sragner Kft. üzemében"

Kedvezményezett neve, elérhetősége: Sragner&Sragner Kft. (1137 Budapest, Újpesti rakpart 8.) www.sragner-sragner.hu
Gazdaságfejlesztési Operatív Program mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése

Kódszám: GOP-2009-2.1.1/A

Pályázati azonosító: GOP-2.1.1-09/A-2009-3111

Támogatási összeg: 14 925 000 Ft

Projekt időtartama: 2009.09.24-2010.01.29


Közreműködő Szervezet:

MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

1539 Budapest, Pf. 684.
www.magzrt.hu


Irányító Hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

ÚMFT infovonal: 06 40 638 638
nfu@nfu.gov.hu, www.nfu.hu


Projektleírás: A Sragner & Sragner Kft. új üzletágat és tevékenységet indít el, mely működésének megfelelő színvonalon történő biztosítása érdekében, aktuális fejlesztése keretében beszerzett egy db egyedi, vákuumos papírmasé-gyártó berendezést.

Fejlesztésünk keretében egy új, innovatív szolgáltatás bevezetését kívántuk megvalósítani, melynek eredményeképpen cégünk ezen a területen is komplett technológiát kínál minden kedves meglévő és potenciális ügyfele számára.

A Sragner & Sragner Kft. egyike Magyarország vezető irodabútor-gyártó és -forgalmazó vállalkozásainak. Az elinduló új üzletág és tevékenység működésének megfelelő színvonalon történő biztosítása érdekében elengedhetetlenül fontossá vált 1 db egyedi, vákuumos papírmasé-gyártó berendezés beszerzése, valamint a cég ismertségének és elismertségének növeléséhez szükséges marketingeszközök elkészítése.

A Sragner & Sragner Kft. fő profilja az üzleti, közigazgatási és oktatási épületek teljes belső kivitelezése és bútorozása. 2008-ban megkezdte a vállalkozás a több lábon állás stratégiájának kidolgozását. Ez a jelenlegi főtevékenységtől nagymértékben eltérő tevékenységeket (hulladékpapír feldolgozás, egyedi gépgyártás) és szorosan csatlakozókat (egyedi belsőépítészeti kivitelezés, formatervezés) is magában foglal.

A vákuumos papírmasé-gyártó berendezés beszerzésével új piaci szegmens nyílik meg a társaság előtt, mely ily módon növeli a cég versenyképességét, elősegíti működésének hatékonyabbá tételét és gazdálkodásának hosszú távra történő növekedési pályára állítását. A cég a gyártóberendezés beszerzését gondos műszaki és gazdasági elemzések alapján határozta el. A meglévő géppark elemzéséből kiderült, hogy a cég tulajdonában lévő gépek mennyisége és teljesítménye fejlesztésre és az új innovatív tevékenység elindításához bővítésre szorul. Gépek beszerzése indokolt volt, hiszen munkahelyek megőrzése és hosszútávon létesítése érhető el. A fejlesztés eredményeképpen az eddigi alaptevékenységtől némileg eltérő, nagyobb volumenű megrendelések elnyerésére is nyílik lehetőség.

A Sragner & Sragner Kft. számára a piaci növekedés lehetőségét a lassuló gazdasági növekedés által meghatározott gazdasági környezetben az adott piaci szegmensben az adott térségben meglévő pozíciójának megőrzése és megerősítése, valamint az innovatív új utak sikeressége jelentheti, mely célok eléréséhez elengedhetetlenül szükséges volt jelen projektünk tárgyát képező fejlesztés sikeres és hatékony megvalósítása.

Beszerzett eszköz: 8439 SS01 egyedi, vákuumos papírmasé -gyártó berendezés